יותר ויותר מבנים מוקמים תוך שימוש בטכנולוגיות בניה ירוקות. יותר ויותר מבנים מוקמים תוך שימוש בחומרי גלם כגון עץ, לוחות גבס, יציקות שהוכנו מראש, ועם פחות שימוש בבטון ובבלוקים שמונחים בשיטות וותיקות. מלבד העובדה שבניה ירוקה היא לרוב מהירה יותר וגם זולה יותר, יש לה אפקט נוסף, חשוב לא פחות. בניה מסוג זה מסייעת מאוד לשמירה על הסביבה.

כל משרד אדריכלים, כל מהנדס בניין, כל מומחה לבניה קלה וכל מי שמכיר שיטות של בניה בעץ, בניה מתועשת ושיטות ירוקות אחרות מכיר מקרוב את המשמעות הסביבתית. בשורות הבאות נבקש לעמוד על תרומה של שיטת בניה זו לשמירת הסביבה בארץ וגם – בעולם.

ניצול נכון של חומרי גלם

כאשר מתכננים פרויקט של בניה ירוקה, ניתן לעשות שימוש נבון יותר ונכון יותר בחומרי גלם שונים. לא מדובר רק בגיוון של חומרי גלם זמינים, לעומת הקמת מבנים בשיטות אחרות, פחות ירוקות. מדובר גם בניצול של מרבית חומר הגלם בשל עובדה מרכזית אחת. זאת, בזכות היכולת ליצר חלקים שלמים של מבנה מוכן במפעל ולא באתר בניה.

היכולת ליצר חלק של מבנה ולעיתים אף מבנה שלם במפעל או בסדנא, מאפשרת ביקורת מדויקת יותר ושימוש בכל חומרי הגלם שהוזמנו. זה מונע בזבוז וכן מונע יצירת פסולת שפעמים רבות עושה את דרכה לאתרי פסולת פירטיים או לאתרי טבע שנפגעים מכך. יש גם לציין שבהריסת מבנים ירוקים ישנים ניתן למחזר אחוז משמעותי יותר של החומר שהתקבל. כאשר נעשה ניצול נכון של חומרי גלם שונים צריך לכרות פחות עצים, אבנים, חצץ וחול. כך, הפגיעה בסביבה מצטמצמת.

פחות זיהום

מכיוון שבניה ירוקה נעשית בצורה מדויקת יותר, עם פחות ניצול של הסביבה, פחות צורך במשאבים סביבתיים כמו חול, חצץ, מחצבות של אבנים וכיוצא באלה, נוצר במהלך העבודות הרבה פחות זיהום. לא מדובר רק בפחות זיהום של אוויר. כאשר נוצרת פחות פסולת בניין (וגם מה שנוצר אפשר למחזר בצורה טובה יותר), נוצרת פחות פגיעה במשאבי קרקע ומים. קיים גם פחות ביקוש לאתרי הטמנה שהם מפגע בפני עצמו.

בידוד מצוין לחיסכון אנרגטי

הנקודה האחרונה שנרצה לומר היא שמבנה ירוק מתוכנן כך שיהיה מבודד יותר לא רק מרעש אלא גם מחום וקור. מבנה מבודד לא צריך לחמם או לקרר באופן משמעותי. כך, הדיירים צורכים פחות חשמל, עובדה שתורמת לא מעט לאוויר נקי (שכן, חברות החשמל צורכות בסופו של דבר פחות פחם ונפט).