כפי שכל מי שמתעניין בבניית פרגולה יודע, לפני זמן לא רב אושר חוק הפרגולות אשר אמור להקל מאוד על הביוקרטיה וסחבת האישורים שמלווה כל בנייה חדשה לבית או לעסק.

אז מה בדיוק אומר "חוק הפרגולות"?

בעיקרו, חוק הפרגולות מעניק פטור מהיתר בנייה לפרגולה תחת מספר תנאים :

1.על פי חוק התכנון והבנייה פרגולה מוגדרת כ-" מבנה בלא קירות, שתקרתו משטח הצללה מישורי ואינו משופע או נטוי, הנסמך על עמודים ובלבד שהמרווחים בין החלקים האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שווה ומהווים 40% לפחות ממנו"

2.כל מי שרוצה לבנות פרגולה, יכול לעשות זאת לאחר שימלא טופס דיווח על עבודת בנייה וישלח אותו לוועדה המקומית לתכנון ובנייה.

3.הפרגולה ששטחה אינו עולה על 50 מ"ר או רבע מהשטח הפנוי לבנייה יכולה להיות מוקמת על הקרקע או על הגג

4.אם מדובר בגגון או סוכך, הוא חייב להיות מחובר באחת מפאותיו למבנה ולא יכול לבלוט מקיר המבנה ליותר משני מטר

5.אם הפרגולה עולה על שטח של 20 מ"ר, יש לקבל אישור ממהנדס על עיגון הפרגולה ויציבותה ולשלוח אותו למועצה המקומית תוך 45 יום מביצוע העבודה. אי קבלת תשובה חיובית או שלילית מהווה אישור אוטומטי

6.יש לשים לב לדגשים מקומיים כמו תוכנית המתאר והתב"ע הכללית ובאופן כללי רצוי להיעזר באיש מקצוע המכיר את התקנות השונות.

יש לשים לב גם לכך כי סגירת פרגולה באמצעות ברזנט בדרך כלל לא פוגעת בהיתר ואינה מעלה את תשלום הארנונה.

בניית פרגולה

קבלת היתר בנייה או אישור לפרגולה שאינה עונה על הדרישות

מי שהפרגולה שהוא בונה אינה עונה על הדרישות הנ"ל, עדיין יצטרך לקבל היתר בנייה לפרגולה מן המועצה המקומית. בניית פרגולה ללא היתר עלולה להביא לתביעה ולסכן את הנתבע בנזק כספי גדול, אלא אם כן יסיר את המבנה שכבר הקים (בחלקו או בשלמותו).

מה לא נכלל בחוק  הפרגולות?

יש לשים לב שחוק הפרגולות מטפל אך ורק בפרגולות, סוככים ומספר מבנים נוספים כמו למשל גדרות, מחסנים, שערים, מזגנים ודודי שמש. לעומת זאת, החוק אינו נוגע לעניין סגירת חורף למרפסת או לפרגולה, אלא אם כן מדובר בסגירה המתבצעת בבית אוכל (בתי קפה או מסעדות).

הקמת פרגולה

התמונות באדיבות רועי אופק – פרגולות ועבודות בעץ