מסנן מים דירתי לדירות בבניינים או מסנן מים ביתי לבתים פרטיים הוא מסנן שתפקידו לספק לנו מים בריאים וטעימים יותר לשתייה מאשר מי הברז הרגילים.

המסנן בדרך כלל מורכב בתוך בר מים או מתקן מים, כך שאנחנו יכולים לקבל את המים שלנו קרים או חמים ובדיוק מתי שנרצה אותם. זאת בשונה מבר המבוסס על מיכלים כבדים של מים מינרלים שהוא פיתרון אלגנטי הרבה פחות וכמובן מסנן מים למקרר שהוא מוגבל בגודל ובפונקציונליות שלו (לדוגמה, בדרך כלל אין מים חמים)…

בנוסף לפילטר שמותקן בתוך בר מים או קולר, ישנן חברות כדוגמת מיטב בר מים, המציעות פתרונות של התקנת מסנן מתחת לכיור בדירה, כך שאפשר לקבל את המים המסוננים ישירות מברז נוסף. פתרון זה מתאים במיוחד כאשר רוצים לשמור על בטיחות מקסימלית בקרב ילדים או מעוניינים לשמור על הניקיון בלי להשקיע בכך מאמץ מיוחד…

איזה סוגי מסננים מכיל בתוכו פילטר מים ביתי?

מערכת סינון מים ביתית מכילה בתוכה לרוב כמה סוגים של מסננים, כלומר, בתוך מערכת אחת יכולים להיות מספר מסננים שונים.

  • סינון מיקרוני בעובי 5 מיקרון לסינון של חול וחלודה (פוליפרופלין)
  • פחם בלוק למניעה של ריחות וטעמי לוואי
  • סנן קו גרניולי למניעת כלור ואבנית, כמו גם שיפור טעם המים

לדוגמה, מסנן משולש יכול להכיל שלושה שלבים שונים של סינון : בשלב ראשון מתבצע סינון מיקרוני שלאחריו מתבצעים שני שלבים נוספים של סינון פחם בלוק. ישנם גם מסננים בעלי שני שלבי סינון בלבד. תפקידה של החברה המספקת את השירות הוא לספק את הסנן הטוב ביותר לצרכיו של המשתמש בהתאם לתקציב העומד לרשותו.

סינון מים באמצעות אוסמוזה הפוכה

בנוסף, המסנן יכול להשתמש בשיטה של אוסמוזה הפוכה. כלומר, מתבצע מעבר של מים ממקום בו ריכוז המומס גבוה למיקום בו ריכוז המומס נמוך בניגוד למפל הריכוזים בטבע. כך לדוגמה, אפשר לקבל מים עם ריכוז מלחים נמוך ולמעשה להתפיל אותם. רוב המסננים לא עושים שימוש אך ורק באוסמוזה הפוכה מכיוון שאז אחוז איבוד המים היה גבוה מאוד והיינו מאבדים הרבה מאוד מים בדרך, דבר שהיה הופך את התהליך כולו ללא כדאי…