נורות חסכוניות בחשמל כבר הפכו לחלק אינטגרלי בבתים רבים. לעומת זאת, נורות הלהט הרגילות שהיו נשרפות תוך פחות משנה של שימוש כבר הופכות אט אט להיות נחלת העבר.

מבין כל הנורות החסכוניות ׁ(כולל נורות LED), הנורות הנוחות ביותר לשימוש הן הנורות הפלואורסצנטיות הקומפקטיות המשתמשות בחשמל בצורה יעילה יותר ולכן אורך החיים שלהן הוא גדול הרבה יותר, פי 10 עד 15 מנורה רגילה. הקומפקטיות שלהן מתבטאת בכך שאפשר להתקין אותן בתוך בתי הנורה הרגילים של נורות הלהט ואין צורך להשתמש במשנק נפרד מכיוון שהוא מהווה חלק אינטגרלי מן הנורה

יתרון חשוב נוסף של הנורה הפלואורסצנטיות הוא בכך שהיא פולטת הרבה פחות גזי חממה. יחד עם זאת, מכיוון שהנורות הללו מכילות כספית, רצוי שלא להשליך אותן לקרקע, אלא למחזר אותן כאשר הדבר אפשרי.

אז כמה באמת אפשר לחסוך?

על מנת להבין כמה חשמל יכולות לחסוך הנורות החסכוניות,  יש לדעת כי ההבדל בהספק בין שני סוגי הנורות עומד על 1:3 או 1:4 לטובת החסכוניות. מסיבה זו, נורה חסכוניות של 30 וואט, תספק תאורה המקבילה בערך ל – 100 עד 120 וואט, הבדל של 4-5 אגורות לשעה. בשימוש שנתי ובהנחה שכל נורה פועלת לערך כשמונה שעות ביום, אפשר להגיע לחיסכון של קרוב ל – 900 ₪ לשנה. (לפי התעריף הביתי המעודכן של חברת החשמל מתאריך 1.2.15, 57.35 ₪ כולל מע"מ).

הבדלי מחירים

המחיר של הנורות החסכוניות הוא עדיין גבוה מאוד לעומת הנורות הרגילות (מספר עשרות שקלים לעומת כמה שקלים בודדים), אך יש לזכור כי החל משנת 2012 המדינה אוסרת למכור נורות רגילות בעל הספק אנרגטי של מעל ל – 60 וואט, כך שבמקרים רבים אין לנו באמת בררה, אלא לרכוש את הנורות החסכוניות.

לשמור מרחק

לסיום, כדאי לדעת שיש סברה כי הנורות החסכוניות פולטות קרינה אולטרא סגולה אשר עלולה להיות בעלת אפקטים מסרטנים ממש כמו בזמן חשיפה לקרינת שמש ישירה. לפיכך, רצוי להתרחק לפחות 30 ס"מ מהנורה אם החשיפה אליה גדולה משעה ביום.