בשנים האחרונות נורת ה – LED מככבת לצד שאר הנורות החסכוניות ומספקת פתרון פופולארי למי שרוצה לחסוך בחשמל תוך כדי שמירה על הסביבה.
איך עובדת נורת LED?
הנורה הומצאה במקור על ידי מהנדסי ג'נרל אלקטריק אשר השתמשו בטכנולוגיה על מנת ליצור נורות חיווי קטנות במכוניות מתוצרתה. עם הזמן שוכללה הטכנולוגיה והותאמה גם לנורות ביתיות ונורות תאורה לגינה. הנורה עצמה עשויה מדיודה ולא מזכוכית שבירה. לכן, בסופו של דבר היא בטיחותית יותר וגם מתחממת פחות. (האור עצמו מופק כתוצאה מפליטת פוטונים כאשר זרם אלקטרונים חיובי פוגש בזרם אלקטרונים שלילי בזמן מעבר זרם חשמלי בתוך הנורה)
החיסכון שניתן להשיג באמצעות שימוש בנורות LED
הבחירה להשתמש בנורות חסכוניות מסוג LED משתלמת גם לכיס שלכם, זאת בשל העובדה שהן צורכות עד 90% פחות חשמל בהשוואה לנורת להט (ליבון) רגילה. שימוש בנורות LED וחיסכון נוסף באמצעות השוואת מחירי חשמל ושימוש במונה חשמל חכם, יעזרו לכם להפחית משמעותית את תשלום החשמל החודשי.
בנוסף לכך, נורות ה- LED מגיעות לאורך חיים גדול מאוד של עשרות שעות עבודה : לדוגמה, אם לנורה חסכונית מסוג CFL יש אורך חיים של 8,000 עד 10,000 שעות, הרי שלנורת LED יש כבר אורך חיים של 35,000 עד 50,000 שעות… נתון זה הופך את הקנייה שלהן לכדאית יותר גם אם המחיר שלהן יקר יותר.
עיצוב באמצעות נורות LED
נורת LED אינה זולה, אך יתרון נוסף שלה נובע מכך שהיא זמינה במגוון גדול מאוד של עיצובים ודגמים : החל מנורות בצבעים שונים המיועדות לגינות וליצירת האווירה הנכונה, ועד לנורות ביתיות שמגיעות בצורות המזכירות את הנורות הקלאסיות וצבען לבן (הצבע הלבן מתקבל באמצעות שילוב בין כחול לצהוב).
כמו כן, נורות ה-LED ניתנות לשילוב בתוך גופי תאורה מעוצבים מקרמיקה (גופי תאורה קרמיים), או אפילו מעץ כשחלק גדול מהם עשויים בעבודת יד. כך למשל ניתן למצוא גופי תאורת בצורת עששית של פעם, גופי תאורה משולבים עם רמקול להשמעת מוזיקה, גופי תאורה עם חיישני תנועה אשר עוקבים אחרי הצל של מי שהולך לצידן, גופי תאורה קטנטנים בתוך סוככים ועוד…
כמה זה עולה לנו – מה המחיר של נורות LED
מחירה של נורת LED פשוטה הוא לרוב כמה עשרות שקלים. כאשר הנורה משולבת בגוף תאורה מעוצב, המחיר יכול להגיע גם לכמה מאות שקלים, וישנם גם גופים גדולים במיוחד שמחירם הוא מעל 4000 ₪, במיוחד כאלו שמיועדים לשימוש בבתי עסקים במקום שלטי הניאון המסורתיים.