קורקינט חשמלי הוא קורקינט אשר מופעל על ידי מנוע חשמלי ומהירותו נקבעת לפי הספק המנוע. בישראל מותר השימוש בקורקינט חשמלי אם משקלו אינו עולה על 12 קילוגרם, הספק המנוע החשמלי שלו לא עובר את ה-100 וואט ומהירותו כ-12 קמ"ש לכל היותר.
עם זאת, חשוב לדעת כי בג"ץ קבע שקורקינט חשמלי שמהירותו אינה עולה על 32 קמ"ש אינו נחשב בכל אופן לכלי רכב ממונע לעניין פיצוי נפגעי תאונות דרכים, וכך נוצר מצב שבו אם רוכב על קורקינט חשמלי כזה נפגע מכלי רכב ממונע אחר, הוא יהיה זכאי לפיצויים. לעומת זאת, אם הרוכב עצמו נפגע בתאונה שלא היה מעורב בה צד נוסף או שהולך רגל נפגע מקורקינט חשמלי, הם לא יהיו זכאים לפיצויים.
למרות זאת, מהחרמות קורקינטים מיובאים על ידי המשטרה ומהנראה בשטח, ברור שבארץ מסתובבים אלפי קורקינטים שאינם חוקיים ושנוסעים במהירות גבוהה הרבה יותר מהמותר בלי שיש להם ביטוח וכמובן רישיון.
הסדרת קורקינטים חשמליים לילדים בחוק
בשל מצב בעייתי זה ובעיקר העובדה שהורים רבים עדיין מחפשים קורקינטים חשמליים לילדים מתחת לגיל 14, משרד התחבורה החליט להסדיר את מעמדו החוקי של הקורקינט החשמלי ממש כפי שהחל מהראשון בספטמבר 2014, יוסדר מעמדם החוקי של האופניים החשמליות. במסגרת התקנות החדשות, יהיה ברור בדיוק אילו קורקינטים חשמליים מותר לייבא ואלו לא. בנוסף לזאת, התקנות יסדירו את גיל הרוכב, אזור הנסיעה המותר וחובות אחרות שיוטלו על המשתמשים בקורקינטים.
כמה עולה קורקינט חשמלי?
בשוק ישנם דגמים רבים של קורקינטים חשמליים המכונים בשמות כמו "טרקר", "קופר" או "אקסטרים" ולכן קיים גם טווח גדול מאוד של מחירים. על זאת יש להוסיף גם קורקינט חשמלי מתקפל שהוא מן הסתם יקר יותר, אך מאפשר לשאת אותו ברכבת או לקפל אותו בקלות יחסית אל תוך רכב אחר.
לפיכך, מחירם של רוב הקורקינטים החשמליים מתחיל בחמש מאות עד שבע מאות ₪, אך קורקינט חשמלי למבוגרים שיכול לשאת משקל מסיבי של מעל מאה קילוגרם, יכול לעלות גם מעל 5,000 ₪.