כיום כמעט כולנו מנסים לחסוך בחשמל ולפגוע בסביבה כמה שפחות, תאורת גינה סולארית או תאורת גינה LED כפי שלעיתים קוראים לה (מכיוון שהרוב המכריע של הנורות הן כאלו) מהווה את אחד הפתרונות היותר זמינים ונוחים שבנמצא.
המגוון העצום של תאורת גן סולארית
התאורה הסולארית מגיעה במבחר גדול של צבעים וצורות. מלבד זאת, בדרך כלל מבדילים בין שלושה סוגים של תאורת גן סולארית מבחינת השימוש שלהן :
גופי תאורה עצמאיים – אלו הם גופי תאורה עצמאיים שניתן למקם בכל מקום בגינה ולכן הם משמשים בדרך כלל להארה של שבילים. בקטגוריה הזו נכללים גם גופי תאורה עגולים ("ספוטים") שנתמכים על ידי דוקרן וכך אפשר לקבע אותם גם בקרקע עצמה ואין צורך בדרך סלולה.
תאורה דקורטיבית – אלו הם גופי תאורה אשר לרוב זקוקים לתמיכה נוספת של עמוד או מבנה יציב אחר. היתרון העיקרי שלהם נובע מהחופש העיצובי הגדול שלהם : החל ממבנה מעוגל קלאסי, דרך מנורות שולחן שיכולות לשמש לארוחות בחוץ, ועד לתאורה גמישה היכולה להשתלב בתוך צמחים ופרחים ליצירת אווירה נעימה ומיוחדת.
גופי תאורה עליונה – הכוונה היא בעיקר לפרוג'קטורים וגופי תאורה שיכולים להאיר על כל הגינה או חלק גדול ממנה מלמעלה.
דגשים בבחירת תאורת גן סולארית
- רצוי לבחור בנורה שהחיישן שלה יכול לזהות מתי נופלת החשכה, וכך להידלק באופן אוטומטי רק בשעות החושך.
- רצוי לבחור בתאורה שנטענת באמצעות סוללות AA או AAA (אצבע) רגילות – אלו הן סוללות בגודל סטנדרטי המחזיקות זמן ממושך לעומת סוללות חד פעמיות ויכולות להגיע עד לאלף מחזורי טעינה.
- חשוב לוודא שגוף התאורה מגיע עם כל הציוד הנלווה כמו למשל דוקרנים
- לעיתים תתקלו במספר כמו "12 לדים" או "24 לדים (12×2) – הכוונה היא למספר נורות הלד על גוף התאורה עצמו. לדוגמה, בכל ספוט יכולים להיות 12 לדים, ואם מדובר בזוג ספוטים, אנחנו מגיעים כאמור ל-24 לדים….
- מבחינת מספר וואטים, תאורת גינה סולארית מגיעה לרוב בהספקים של 3 עד 18 וואט, אשר מקבילים להספק של לערך 40 עד 100 וואט בנורות רגילות שאינן חסכוניות (נורות ליבון).
- אם אתם לא בטוחים לכמה תאורה בדיוק אתם זקוקים, אבל יש לכם תקציב, אל תתביישו לבקש מספר חוות דעת או הצעות מחיר ולהשוות ביניהם
מחירי התאורה הסולארית
רמות המחירים בשוק משתנות מחנות לחנות ומספק לספק. כך אפשר למצוא גופי תאורה בודדים שמתחילים ב-100 ₪ ומגיעים עד לכמה מאות שקלים. כמו כן, פרוז'קטורים סולאריים יכולים להגיע גם למחיר של 800 עד 900 ₪ ותאורת רחוב למחיר של 2,000 או 2,500 ₪ (תאורת הרחוב היא בגובה של עד 5 מטר ויכולה לפעול כשלושים שעות רצוף לעומת 10 שעות ברוב התאורות הביתיות).
ישנן גם תכונת נוספות שיכולות להשפיע על המחיר, לדוגמה האם יש גם חיישן תנועה שמפעיל את האור רק כאשר עוברים לידו. האם עמוד התאורה עמיד בפני מים וכו'.